Ügyfélszolgálat: +36 70 456 18 17

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Istennők Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által az istennok.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely az istennok.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte 

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely az istennok.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: Istennők.hu webáruház) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. A Istennők.hu webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) szabályozza.

Az Istennők.hu webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

Az Istennők.hu webáruház szolgáltatásai kizárólag 18 éven felülieknek érhető el. 18. életévüket be nem töltött személyek a webáruház szolgáltatásait nem vehetik igénybe, a weboldalon keresztül nem vásárolhatnak és azt nem is látogathatják. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult.

A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi. A szerződés minden ügyfél számára személyes bejelentkezés után az “előző megrendeléseim” menüpont alatt hozzáférhető.

Regisztráció menete

Fent jobb oldalon  a regisztráció feliratra kattintva töltheti ki az adatlapot, ahol létrehozhatja saját a megrendeléshez szükséges fiókját. Itt kell megadni a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat (egy valós e-mail cím és egy választott jelszó, személyes adatok.) Ezután a rendszer automatikusan küld egy levelet Önnek.

Az Ügyfél a Weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Weboldalon közzétett Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

 

Regisztrációs oldal nézet:

Regisztráció

E-mail cím

A mező kitöltése kötelező!

Jelszó

Vezetéknév

Keresztnév

Telefonszám

Szeretnék hírlevelet kapni az akciókról, újdonságokról.

Hozzájárulok, hogy a Istennők Kft. az itt megadott személyes adataimat az Adatkezelési Tájékoztatóban rögzített, regisztrációs céllal kezelje.

 

Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató minden regisztrációt egy önálló jogi személyként kezel. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Fiók beállítások linkre kattintást követően elérhető Fiókadatok módosítása menüpontban van lehetőség, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti.

 Személyes adatok nézet:

Személyes adatok nézet fiókom

SZEMÉLYES ADATOK TÖRLÉSE SZEMÉLYES ADATOK LETÖLTÉSE

Fiókom

 • Fiókadatok módosítása
 • Jelszócsere
 • Címadatok módosítása
 • Kívánságlistám

Rendeléseim

 • Korábbi rendelések
 • Letöltések

Hírlevél

 • Hírlevél megrendelése / lemondása

Regisztrációs hozzájárulás

 • Regisztrációs hozzájárulás elfogadása / elutasítása

 

Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

Céges adatok:
Cég hivatalos megnevezése: Istennők Kft.
Székhely: 1064 Budapest, Izabella utca 68/B fszt. 5.
Adószám: 25331336-2-42
Cégjegyzék szám: 01-09-208889
Nyilvántartó hatóság: Fővárosi Bíróság mint cégbíróság
Telephelye: 1064 Budapest, Izabella utca 68/B fszt. 5.

Elérhetőség:
Mobil: +36 70 456 18 17
Hívható: hétfő-péntek: 10.00 – 16.00

 Az áruház kezelése 

 Az áruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekeztünk felépíteni, hogy Ön minél egyszerűbben megtalálhassa, kiválaszthassa és megvásárolhassa a keresett terméket. Az áruház funkcióit elsősorban a személyes vásárlás során is felmerülő igényekhez igazítottuk, és azon túlmenően próbáltuk további ötletekkel segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Önnek a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan. A termékleírások a gyártók hivatalos oldalairól, illetve egyéb prospektusokból kerülnek felhasználásra, ezért cégünk a lapon található leírások tartalmáért és az esetleges ebből eredő károkért semmilyen felelősséget nem vállal.

 Az áruházban “Raktáron” jelzővel megjelölt termékek a velünk leszerződött beszállítóink készletét jelzi. Ebben az esetben a terméket megrendeljük a beszállítótól, és szállítástól függően 4-5 munkanapon belül érkezik meg. Beérkezés követő munkanapon tudjuk átadni a futárnak vagy személyesen átveheti üzletünkben.

 Az áruházban “Előrendelhető” jelzővel megjelölt termékek, szállítási ideje hosszabb időt jelent, mivel a beszállítónk készletéből sem rendelhető. Ezért kérem megrendelést követően egyeztessen az ügyfélszolgálatunkkal.

 A  AZONNAL KAPHATÓ menüpontban található azok a termékek amik azonnal elvihetőek készletről

Böngészés, rendelés

 Az áruházban Ön regisztráció és rendelés feladása nélkül is tájékozódhat, információkat tölthet le termékeinkről, ebben az esetben adatainak megadása nem szükséges, azonban így Ön nem rögzítheti igényeit sem. A termékek megtekintésére egy többszintű menürendszert hoztunk létre. Rendelni a rendszeren keresztül csak regisztrált felhasználónévvel tud. Javasoljuk, hogy lépjen be, majd ezután a termékek közül válassza ki a kívánt termékeket. A kosár gombra kattintva tudja megnézni a kiválasztott termékeket és beállítani a kívánt darabszámot. Ha szeretné rendelését elküldeni itt a tovább a pénztárba gombra kattintva teheti meg, ezek után megjelenik a szállítási adatok, itt a már megadott szállítási cím jelenik meg, vagy cím hozzáadásával megadható további szállítási címek. A tovább szállítási módokhoz kattintva folytathatja rendelését. Az itt megjelenő szállítási módokat választhatja ki.(személyes átvétel, házhozszállítás futárszolgálattal, stb.) Tovább a fizetési módokhoz kattintva választhatja ki a fizetési módokat(Utánvét,Banki átutalás stb.), ebben a menüpontban adhatja meg a számlázási adatokat. A rendszer automatikusan hozzá adja a megrendelt termék összegéhez a felmerülő többlet költséget szállítási összeget vagy utánvét díját. Tovább az összegzéshez folytathatja rendelését. A rendelés összegzésben láthatja a megrendelt terméket szállítási számlázási és fizetési adatokat. Megjegyzés a rendeléshez ablakban tudja megírni az esetleges egyéb igényeit. Tudomásul veszem és elfogadom a(z) Vásárlási feltételek-et és a rendeléssel járó fizetési kötelezettséget. elfogadásával tudja véglegesíteni a megrendelését a MEGRENDELEM gombra kattintva.

Rendelését felvettük és automatikusan kap egy levelet, melyben a rendelése részletes adatait látható  . Illetve a honlapon bejelentkezve nyomon követheti a rendelését.

Tájékoztatjuk jelen email üzenetünk nem tekinthető és nem tekintendő az Ön megrendelése elfogadásának. Jelen email üzenet nem keletkeztet Ön és a Istennők Kft. között szerződést, így az különösen nem minősül távollévők között kötött szerződésnek. Ezek után kollégáink feldolgozzák a megrendelését és hamarosan értesítik Önt egy e-mailben a rendelés állapotáról vagy felveszik Önnel a kapcsolatot a rendelés pontosításával kapcsolatban, amennyiben ez szükséges.

A vásárolandó áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni azzal, hogy az áru részletes tényleges tulajdonságait a termékhez mellékelésre kerülő használati utasítás tartalmazza. A Szolgáltató szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon vagy a használati utasításban nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a vásárlás előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Az általunk forgalmazott termék – ahol ezt a jogszabályok előírják – használati utasítását az áruhoz mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt az árut használatba veszi – jelezze vevőszolgálatunknál, pótoljuk. Amennyiben a Webáruházban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

 A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

 Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

A megrendelést a Szolgáltató weboldalán keresztül csak regisztrált Ügyféltől és csak akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk, az azoktól való esetleges eltérésért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Megrendelés feladására az Istennők.hu webáruházban a regisztrációt követő bejelentkezés, majd a Kosár használatával van lehetőség. Az Ügyfél a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található Kosárba link használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmának módosítására a Kosár linkre kattintást követően van lehetőség, ahol megadható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve a Kosár tartalma módosítható, törölhető.

Szolgáltató az Ügyfél vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően köteles az Ügyfél részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni., mely azonban nem minősül az Ügyfél ajánlatát elfogadó e-mailnek. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

Az Ügyfél ajánlati kötöttsége – amennyiben a visszaigazolás az ajánlat megérkezésétől számított 48 órán belül hozzá megérkezik – a visszaigazolás megérkezésétől számított 48 órával meghosszabbodik, mely időbe a munkaszüneti napok ideje nem számít be. Munkaszüneti napok jelen ÁSZF szerint a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvényben megadott munkaszüneti napok, valamint a szombati, és vasárnapi napok.

Segítség a regisztrációhoz

– javasoljuk a nem ingyenes e-mail (freemail, netposta, stb…), hanem a szolgáltató által az internet eléréshez adott cím használatát – ezeken keresztül sokszor csak nagyon későn vagy soha nem kapják meg a regisztrációhoz szükséges megerősítő e-mailt.

– a levelező programok sokszor betördelik több sorba a regisztrációhoz szükséges linket, erre is érdemes odafigyelni!

Amennyiben valamilyen problémájuk merült fel, amit ezen segítség után sem tudtak orvosolni írjanak kollégáinknak e-mailt, melyben megadják a regisztrációnál használt adataikat.

Amennyiben további kérdése merül fel, kérjük, írjon nekünk ide.

istennokkft@gmail.com

Keresési lehetőségek

 * A KRES mezőben (a nyitóoldal jobb oldalán található) a keresendő termék típusszámát, nevét vagy gyártóját lehet beírni keresési szempontnak.

.Szállítási és fizetési feltételek 

 A Szolgáltató a megrendelt és házhoz szállítani kért árut 30.000.-Ft feletti vásárlás esetén ingyenesen, 5.000.-Ft alatti rendelés esetén 3.500.-Ft., 5.000-30.000.-Ft- közt 2.000.-Ft.-os áron házhoz szállítja saját szállítóeszközzel vagy szállítmányozó cég igénybevételével, a fuvardíj a számlán feltüntetésre kerül. Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a házhoz szállítás díja szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben az Ügyfél a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján, még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket, a már elindított csomagok utólagos összevonására nincs mód. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Szolgáltató a rendelés teljesíthetőségét követően lehetőséget biztosít Ügyfélnek a kiszállítási időpont megválasztására, mely nem konkrét időpontot jelöl, csak közelítő szállítási intervallum kiválasztására szolgál. Meghatározott órára történő kiszállítást a Szolgáltatónak nem áll módjában vállalni. A Weboldal Szolgáltatások menüpont szállítás és Fizetés linkje alatt közölt szállítási határidők kizárólag tájékoztató jellegűek, a tényleges szállítási határidő minden esetben a rendelési visszaigazolásban szerepel.

 A megrendelt terméket – az Ügyfél előzetes jelzés alapján – személyesen is átveheti a Szolgáltató telephelyén

Az áruházban kiválasztott és megrendelt termékeket Ön vagy azonnal raktárról vagy a lehetőségekhez képest pár napon belül a megrendelését követő e-mailben vagy telefonos visszajelzésünk alkalmával egyeztetett időpontban veheti át házhoz szállítás esetén, természetesen mód van személyes átvételre is üzletünkben, melynek nyitvatartási ideje a elérhetőség menüpont alatt található.

 Szállítási módok:

 * Házhoz szállítás: Termékeinket az egész ország területén házhoz szállítjuk.

A kiszállítást a Sprinter Futárszolgálat végzi, amely munkanapokon 8 és 17 óra között szállít.
30.000.-Ft feletti vásárlás esetén ingyenesen
5.000.-Ft alatti rendelés esetén 3500 Ft.
5.000-30.000.-Ft- közt 2.000.-Ft.

*Pick Pack Pont: Az Ügyfél átveheti megrendelését Magyarország területén több mint 400 Pick Pack Pont üzletben (pl. Relay és Immedio hírlapüzletek, OMW és Avanti töltőállomásokon). A Pick Pack Pont-ról bővebb információt és a boltok listáját a www.pickpackpont.hu weboldalon találja meg.

20.000.-Ft feletti vásárlás esetén ingyenesen
20.000.-Ft alatti rendelés esetén 1500 Ft.

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kiszállító előtt szíveskedjék megvizsgálni és ha sérült, vetessen fel jegyzőkönyvet, s ne vegye át a csomagot, vagy a probléma megoldása érdekében hívják a vevőszolgálatot. Telefon:+36 70 456 18 17

Fontos tudnivaló, hogy a házhoz szállítás azt jelenti, hogy a kézbesítő cég vagy kollégánk a megrendelt terméket a megadott címre szállítja és ott átadja a megrendelőnek, vagy megbízottjának, a szállítási díjban nincs benne a készülékek emeletre történő feljuttatása, és beüzemelése.

Fizetési módok

– Bankkártyás: Pick Pack Pont-okon, Foxpost csomagautomatáknál. Üzletünkben és honlapunkon technikai okok miatt jelenleg nem üzemel.

– Utánvétes fizetés az áru átvételekor készpénzben, Ön a szállítónál intézi, számla alapján.

– Átutalás: Előreutalással tudjuk utalásos fizetési igényüket teljesíteni. (Amint megérkezik számlánkra, az utalt összeg, telefonos egyeztetést követően kiszállítjuk a rendelt terméket, vagy átveheti üzletünkben.)

 

Kérjük, addig, amíg nem egyeztetnek alkalmazottainkkal, és nincs a kezükben a számla (amelyet, akár e-mailben is el tudunk küldeni), ne utaljanak!

Bankkártyás fizetés 

Honlapunkon, Barion alkalmazásával is tud fizetni,

MIT JELENT A BARION™?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tud bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházunkban.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló e-pénz kibocsátó, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

FIZESSEN KÉNYELMESEN BANKKÁRTYÁVAL

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártyája számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Ha azonban regisztrál, soha többé nem kell begépelnie a kártyaadatait egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcíme és jelszava. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságot is növeli!

Fizetéshez használhatja

 • Mastercard vagy Maestro bankkártyáját
 • Visa vagy Electron bankkártyáját
 • Amex bankkártyáját

FIZESSEN KÉNYELMESEN BANKKÁRTYA NÉLKÜL

Ha nincsen bankkártyája, fizetéshez használhatja, az előre feltölt Barion egyenlegét, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel tud feltölteni, illetve amire ismerősei is tudnak pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mailcíme és jelszava megadásával tud fizetni.

INGYENES

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen felára. A regisztráció és a Barion mobil alkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes. Nincs havi díj sem.

A Barion egyenlegkezelés is ingyenes, nincs belépési vagy havi díj. Az egyenleg feltöltésének és visszaváltásának vannak szerény díjai, de a banki átutalással történő feltöltés ingyenes.

A termékszámlát a Istennők Kft. állítja ki.
Adószáma: 25331336-2-42
Pénzforgalmi szám (bankszámlaszám): ERSTE Bank: 11600006-00000000-79172776
Címe: 1064 Budapest, Izabella utca 68/B fszt. 5.
Tel: +36 70 456 18 17

A vásárlástól való elállás joga, módja, következményei

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Kormányrendelet (rendelet) alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg a fogyasztót távoli felek közt létrejött vásárlás esetén, és e jogot néhány kivételtől eltekintve minden esetben gyakorolhatja.

A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül indokolás nélkül elállhat. A vásárló az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállás joga az üzleteinkben történő személyes átvétel esetén is gyakorolható, amennyiben a távollévő felek közötti szerződés létrejött. A fogyasztó az elállási nyilatkozatát 14 naptári napon belül a Szolgáltatói adatok között feltüntetett telefonszámon, postai vagy e-mail címen közölheti cégünkkel.

Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a vásárlónak saját költségén kell gondoskodnia. Az elállással érintett terméket utánvétellel nem küldheti vissza, utánvételes átvételt a Istennők Kft. nem teljesít. Elállás esetén cégünk követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését. Ezeken kívül a vásárlót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

Az elállási jog gyakorlása szaküzleteinkben lehetséges, vagy futárszolgálat igénybevételével, üzletünkbe történő visszajuttatással.

Az Ügyfél kérésére és költségére munkatársaink gondoskodnak a visszaszállítás bonyolításáról, az erre vonatkozó igényeket ügyfélszolgálatunk fogadja.

Az elállási jog gyakorlása esetén a Istennők Kft. a vásárló által kifizetett összeget a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszautalja az Ügyfél részére.

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Vevőszolgálatunkat az alábbi elérhetőségen keresztül:

Cím: 1064 Budapest, Izabella utca 68/B fszt. 5.
Mobil: +36 70 456 18 17
hívható: hétfő-péntek: 10.00 – 16.00
E-mail: istennokkft@gmail.com

Az Ügyfél nem gyakorolhatja elállási jogát:

Olyan zárt csomagolású termék esetében, amely egészségvédelmi vagy higéniai okokból az átadást követő felbontása után már nem küldhető vissza (pl. szexuális segédeszköz, krémek, kozmetikai termékek, masszázsolajak). Az ilyen termékek visszavétele a Szolgáltatótól nem várható el akkor, ha az Ügyfél a terméket a védő csomagolást már felbontotta és /vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ilyenkor nem zárható ki ,hogy a termék emberi testtel vagy testnedvekkel, illetve baktériumokkal érintkezett, így a termék higéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható.

Ezen termékek esetében az elállási jog csak akkor illeti meg az Ügyfelet, ha a termék csomagolását még nem bontotta fel.

Elállási jog gyakorlásának a menete

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

A Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató  címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli. A házhoz szállítással vásárolt termékek elállási joga a Szolgáltató szaküzleteiben is gyakorolható. Az Ügyfél kérésére Szolgáltató gondoskodik a visszaszállítás bonyolításáról, erre vonatkozó igényeket Szolgáltató ügyfélszolgálata fogadja.

Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Jótállás, Szavatosság

Az esetleges szavatossági problémák bejelentése az ügyfélszolgálaton lehetséges, ahol a Szolgáltató jegyzőkönyvben rögzíti az Ügyfél által előadottakat. Az Ügyfél a termékkel kapcsolatos szavatossági igényét csak a termékről kiállított számlával együtt érvényesítheti. A szavatossági határidő a termék Ügyfél részére történő átadása – jelen esetben a sikeres kézbesítés – napjával kezdődik. Az Ügyfél a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a Szolgáltatóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért az Ügyfél felelős.

 A Szolgáltató az általa eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal.

 Rendeltetésszerű használatot akadályozó hiba miatt visszaküldött termék esetén, amennyiben kiderül, hogy a termék valóban hibás volt, és a hibát nem a termék nem rendeltetésszerű használata okozta, úgy a Szolgáltató a terméket azonos vagy – ha az adott terméket a Szolgáltató már nem forgalmazza – azonos tulajdonságokkal bíró termékre cseréli.

 Amennyiben a hibásként megjelölt termék nem rendelkezik a hibával, és a bevizsgálás alatt más hiba sem válik felismerhetővé, úgy a Szolgáltatót szavatossági kötelezettség nem terheli, ugyanakkor az Ügyfél ilyen esetben is jogosult a terméket személyesen átvenni, vagy kérni annak saját költségén történő újbóli kiszállítását.

Nem vonatkozik a szavatosság:

 • a nem rendeltetésszerű használatból, valamint az erőszakos behatásokból eredő károsodásra sérülésekre,
 • ha az Ügyfél által igazoltan átvett termék az Ügyfél érdekkörben felmerült káresemény miatt megsérül vagy megsemmisül,
 • a használati útmutatóban feltüntetett olyan hibákra, amelyeket az Ügyfél ismert, és amelyekre tekintettel árengedményben részesült,
 • ha a terméken az Ügyfél, vagy más, nem a Szolgáltató képviseletében eljáró személy átalakítást, javítást végzett.

 A szavatosságra a fentieken túl a Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V. törvényben, a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben, valamint a fogyasztóvédelemmel összefüggő mindenkori hatályos jogszabályokban foglaltak az irányadók.

Szerzői jogok

 A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

Felelősség

 A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Az Ügyfél a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. Az Ügyfél teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Az Ügyfelek által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

Az Internet globális jellege miatt az Ügyfél elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység az Ügyfél államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag az Ügyfelet terheli a felelősség.

Amennyiben az Ügyfél a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

Jogérvényesítési lehetőségek

Vásárlói ügyfélszolgálat (Vevőszolgálat)

Cím: Istennők Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 68/B
Mobil: +36 70 456 18 17
Hívható: hétfő-péntek: 10.00 – 16.00 óráig

Kötelező válaszadási idő faxon/e-mailen beérkezett megkeresésekre: 2 munkanap

További idevonatkozó rendeletek

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
(2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte.
(5) Az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a 14 munkanapos elállási határidő lejárta előtt az értékesítő a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
6. § (1) Ha az áru árát vagy a szolgáltatás díját részben vagy egészben az értékesítő által nyújtott kölcsön [Fvtv. 2. § d) pont] fedezi, a fogyasztó 4. § szerinti elállási jogának gyakorlása a fogyasztási kölcsönszerződést is felbontja.(2) A fogyasztó az értékesítőnek a fogyasztási kölcsönszerződés felbontásából eredő kárát nem köteles megtéríteni, és tőle kamat vagy egyéb költség sem követelhető. Az értékesítő azonban követelheti a fogyasztótól a kölcsönszerződés megkötéséből eredő kárának megtérítését, feltéve, hogy a kölcsönszerződésben ezt a kár elemeinek és összegszerűségének meghatározásával kifejezetten kikötötte, és a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.
(3) Az (1)-(2) bekezdésben foglaltakat kell megfelelően alkalmazni, ha az áru árát vagy a szolgáltatás díját részben vagy egészben harmadik személy által nyújtott fogyasztási kölcsön (a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 2. számú melléklete III. 5. pont) fedezi, feltéve, hogy a fogyasztási kölcsönszerződés a pénzügyi intézmény és az értékesítő előzetes megállapodásán alapul. Az értékesítő köteles a fogyasztó elállásáról a pénzügyi intézményt haladéktalanul értesíteni.
7. § (1) A felek eltérő megállapodása hiányában az értékesítő a fogyasztótól kapott felszólítás kézhezvételétől számított harminc napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.
(3) Ha az értékesítő a szerződésben meghatározott módon helyettesítő áruval, illetve szolgáltatással teljesít, a 4. § szerinti elállási jog gyakorlása folytán az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek az értékesítőt terhelik. A költségek viseléséről, valamint a megfelelően helyettesítő áruval, illetve szolgáltatással történő teljesítésről az értékesítő egyértelműen és pontosan köteles a fogyasztót tájékoztatni.

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:

Bejegyzés a vásárlók könyvébe. A vásárlók könyve a Szolgáltató mindegyik üzletében elérhető. Az ide írott bejegyzésekre a Szolgáltató 30 napon belül írásban válaszol.

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.

Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezései szerint.

Levelezés

Web-áruházunk működésének elsődleges célja a vevők igényeinek és elvárásainak megfelelni, mind a termékek és szolgáltatások tekintetében egyaránt. Célunk megvalósítását leginkább a vevőktől kapott visszajelzések, javaslatok és esetleges reklamációk segíthetik, ezért kérjük segítse munkánkat észrevételeivel, javaslataival.

E-mail címünk: istennokkft@gmail.com

Az oldalunkon feltüntetett árak bruttó végfelhasználói árak, amik tájékoztató jellegűek, ezért a hibásan megjelent árakért felelősséget nem tudunk vállalni.

A Istennők Kft. előzetes bejelentés és indoklás nélkül módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait. Minden módosítás a megjelenés időpontjában lép életbe.

A Istennők Kft. Nem vonható felelősségre semmilyen külső vagy közvetlen hibáért, kárért.

(pl.: üzemzavarból, információtovábbítási késedelemből adódó, vírusok okozta, vonal, vagy rendszerhibából adódó kár)

Istennők Kft. / istennok.hu webáruház | e-mail: istennokkft@gmail.com
Vevőszolgálat: Tel.: +36 70 456 18 17 (H-P: 10.00-16.00 óráig)

Javasolt böngésző típus: Mozilla Firefox 3.0 és újabb verziók, melyek a következő honlapról tölthetőek le: http://getfirefox.com

Javasolt képfelbontás: minimum 1024×768 pixel